Spannende workshop ‘Handschrift en criminaliteit’

Met de workshop ‘Handschrift en criminaliteit’ op de verenigingsdag van 1 april jl.  gaf onze gast Cynthia Zwart van Forensicon uit Leeuwarden een interactieve lezing over dit spannende onderwerp. Deze boeiende lezing liet ons kennismaken met een kant van het handschrift waar wij ons zelden mee bezig houden: het vervalsen van handtekeningen, parafen, (ontslag)brieven en andere teksten.

Waar wij in het schrijfonderwijs letten op bijv. de hellingshoek, de spatiëring en de verbondenheid van het schrift om te kijken hoe een zo duidelijk mogelijk schrift kan worden ontwikkeld, gebruikt de forensisch analist o.a. deze zaken om te zien of er sprake is van een mogelijke vervalsing.

Tijdens de lezing werden telkens diverse aspecten rond het vervalsen van het handschrift, bv. handtekeningen, daadwerkelijk door de leden uitgevoerd om zo te ervaren hoe moeilijk het is om een handschrift te vervalsen en dat dit zeker het forensisch oog niet zal ontgaan. Dit bewijst maar weer eens hoe uniek elk handschrift is en niet voor niets soms ons DNA genoemd wordt. Deze wijze van kijken naar het schrift was voor de leden van onze vereniging een mooie aanvulling op hun kennis rond het schrijven.

 

Dit bericht is geplaatst in Bericht met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.