Uitnodiging Verenigingsdag regio Zuidoost

Uitnodiging Verenigingsdag regio Zuidoost

Zaterdag 9 november 2019
in
Basisschool De Kameleon Marienhagelaan 2, 6001 TP Weert

De school ligt 600 m. van het station Weert. Route: Stationsplein – Steek links voor de tunnel de straat over – Steek verderop over naar rechts en loop de Wilhelminastraat in – 2e L. Nieuwstraat – 2e R.  Kanunnikkenstraat – RD Marienhagelaan 2.  Parkeermogelijkheid op de speelplaats van de school.

Deze dag staat in het teken van zoveel mogelijk facetten van het schrijven en het huidige schrijfonderwijs. Het grootste onderdeel van het programma wordt gevormd door het eigen verhaal van ‘schrijvers’ uit ons midden. Zij geven uitleg over hetgeen waarmee zij momenteel bezig zijn op schrijfgebied. Onderzoeken of eigen uitgegeven werk, cursussen die zij geven of volgen of gewoon bijzondere ‘schrijfzaken’ die hun aandacht trekken.

Om 10.00 uur ontvangst, bijpraten en een hernieuwde kennismaking onder genot van een kop koffie of thee met heerlijke Limburgse vlaai.

Vanaf 10.30 uur komen meerdere leden aan het woord. In willekeurige volgorde:

Mia Janssen – Van den Berken: Lezing en workshop Paleografie
Een korte inleiding over het lezen en ontcijferen van oude handschriften. Gevolgd door een korte workshop oud schrift ontcijferen.

Corrie Smetsers: Powerpoint presentatie
Corrie heeft het in haar presentatie over beweging, vorm en ruimte in het schrift.

Barbara Klaassen– Poyck:  Schrijfonderwijs – een update
Barbara praat ons bij over de ontwikkelingen op het gebied van het schrijfonderwijs op de Pabo en de werkzaamheden van het Netwerk Schrijven.

Sjan Knoops: Demonstratie en workshop Werken met walnootinkt
Sjan laat ons kennismaken met meerdere interessante mogelijkheden van het werken met walnootinkt. Denk hierbij aan de opbouw van verschillende ondergronden op (aquarel) papier – eventueel in combinatie met gesso en/of Quink inkt en het schrijven en stempelen er mee. * Wie een leeg glazen potje van 10 ml. of 20 ml. meebrengt, gaat met een gratis vol potje inkt naar huis.

Harmen Hettinga: lezing Vergeten belangstelling
Harmen probeert antwoord te geven op vragen als: Is de verminderde belangstelling voor het vak schrijven van de laatste decennia? Wat zeggen methoden, handboeken en dagbladen hierover? Hoe belangrijk zijn wetenschappelijke onderzoeken? Wat te doen met bruikbare en hanteerbare ervaringen uit de praktijk van alle dag? Is de literatuur van voor het jaar 2000 nog wel van belang? Enz. enz.

Van 12.15 tot 13.45 uur middagpauze. U dient zelf een lunchpakket mee te nemen. Voor koffie/thee wordt gezorgd.  Tijdens deze pauze:
De tentoonstelling: 25 jaar Kerstkaarten. Ontworpen door leden van de Vereniging.
Een uitgebreide ‘markt’ waarop gelegenheid is om schrijfmaterialen, boeken en methoden te ruilen, te kopen of te verkopen en/of gratis weg te geven.

Tussen 15.30 – 16.00 uur vindt de afsluiting plaats.

Voor het bijwonen van deze dag worden niet alleen de leden uit de Regio Zuidoost uitgenodigd, maar alle leden van de Vereniging. Wilt u deelnemen aan deze dag, dan kunt u zich alleen aanmelden door vóór 1 november a.s. € 5,- over te maken op:

Bankrekening: NL41 Rabo 0134 1041 45 t.n.v. T.J.D.M. Gerrits o.v.v.: Regiodag 2019
Voor vragen neem contact op met Theo Gerrits: 0475 550509 of tenrgerrits@home.nl
Noodnummer voor de dag: Harmen Hettinga: 06.111.75.76.6

Mia Janssen – Van den Berken / Theo Gerrits / Harmen Hettinga

Dit bericht is geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink.